Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az űrből érkezett

2014.04.25

Amikor lehajoltam érte, hogy felvegyem, még nem tudtam, mi az. Csak azt tudtam, hogy nemrég az égből pottyant alá. Bármi is legyen, de az űrből érkezett.

Már egy ideje bóklásztam mindenfelé; kerestem-kutattam valami után.

Korábban az eget fürkészve véletlenül bukkantam a felhők között lavírozó idegen űrhajóra, és igyekeztem szemmel követni. Hamar szem elől vesztettem. De mielőtt eltűnt volna, észrevettem azt a parányi tárgyat, ami kiesett belőle. Kitartóan keresgéltem, és átkutatttam utána a környéket, mire rátaláltam. Szerencsém volt.

Izgatottan fogtam a kezembe a földönkívüli eredetű tárgyat. Ezt Ők hagyták el, vagy kidobták. Talán az űrhajó egyik meghibásodott alkatrésze lehetett. Forró volt még. Egyszerű termoszhoz hasonlított. Csak épp világított a teteje. Kíváncsi lettem, mi lehet benne.

Egy ajándék - odafentről. Nekem. Ez már az enyém volt. Csak az enyém. Én találtam meg. Senki sem tudott róla. Ájtatos tekintettel meredtem az égre, és örvendeztem magamban, milyen szerencsés vagyok.

A tetejét elfordítva elektromos impulzusok kezdtek cikázni rajta. Talán tárolóeszközként funkcionált, vagy esetleg energiaforrás lehetett... eleinte nem jöttem rá.

Eltekertem a villogó-sercegő kupakszerű fedőt, és leválasztottam róla. Egy tartály volt.

Gyorsan izgő-mozgó bogárszerű organizmusok özönlöttek elő belőle. Földön kívüli kártevők, melyek berágták magukat mindenhová, amit csak értek. Befurakodtak az ember bőre alá is. Minden élőlényt könnyűszerrel el tudtak pusztítani. És rendeltetésüknek megfelelően, hamar elszaporodnak, megtisztítva ezt a helyet a földi kártevőktől.

Szerencsésnek érezhettem magam, hogy én lehettem az első, akivel az idegenek felvették a kapcsolatot. De messze nem az utolsó.

 

 

2014.04.11.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.